Dour 2011


Volledig ongevraagd en zonder een zweem van bescheidenheid stel ik u mijn 'must-see'-lijstje voor Dour Festival 2011 voor. Doe er uw voordeel mee... of niet natuurlijk.

Electric Wire Hustle
Deze Nieuw-Zeelanders maakten hét beste soul/funk-album van de voorbije vijf jaar en konden hiervoor rekenen op de hulp van gerenommeerde namen als Stacy Epps, Georgia Ann Muldrow en Steve Spacek. Luister naar 'They Don't Want'.

Flying Lotus
Neefje van Alice Coltrane en baas van het Brainfeeder-label, dat aan de lopende band nieuwe en uitdagende 'leftfield'-hiphop en electronica uitbrengt. Luister naar 'MmmHmm'.

Joy Orbison
Gaat tegenwoordig als 'Joy O' door het leven en creëert fantastische electronische tracks die het beste uit house en dubstep combineren. Luister naar 'Hyph Mngo'.

LeFtO
Deze Belgische producer/plaatjesdraaier is wereldwijd vermaard om z'n goeie smaak en kreeg BBC-dj Gilles Peterson zo ver om het samen met Sinbad gecompileerde Worldwide Familiy Vol. 1 te relaesen op diens Brownswood-label. Als deze man zegt dat iets goed is, dan is het goed. No doubt.
Bekijk een fragmentje van een show in Parijs.

Luke Vibert
Britse producer en dj die ook bekend is onder aliassen als Wagon Christ of Plug. Hiphop, jungle en weird shit smijt hij in de mangel tot hij aan die echte Vibert-sound komt. Bracht mijns inziens nog nooit iets minderwaardigs uit. Luister naar 'I Love Acid'.

Nosaj Thing
Jason Chung maakt atmosferische hiphop en electronica en bracht met 'Drift' een fantastische plaat uit op het Alpha Pup-label en remixte o.a. 50 Cent, Radiohead en The XX. Luister naar 'Fog'.

The Gaslamp Killer
Bij de overheid bekend als William Benjamin Bensussen, bij ons bekend als producer van o.a. Gonjasufi en goede vriend van Flying Lotus. Mixt alles van dubstep over gangstarap tot psychedelische Turkse funk. Zou voor een gigantisch feestje moeten zorgen, zoals je hier kan zien...

The Herbaliser
Maken al meer dan 15 jaar hiphop met jazz als uitgangspunt en zagen hun muziek belanden in films als 'Snatch' en een hele roede commercials. Live altijd een feest. Luister naar 'Generals'.

Public Enemy
Chuck D en Flavor Flav geen introductie meer nodig. Brengen al 25 jaar rauwe, maatschappijkritische en kwaliteitsvolle hiphop en zullen dit wellicht nog vele jaren blijven doen. Luister naar 'Don't Believe the Hype'.

Pearson Sound
Veranderde recent zijn naam van Ramadanman naar het iets neutraler klinkende 'Pearson Sound' en maakt steeds interessante electronica. Luister naar 'Humbler'.

Comments